İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik 29 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-37" operasyonlarında 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, operasyonların bir haftadır sürdüğünü ve Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütüldüğünü belirtti.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, FETÖ’nün "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Öğrenci Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içindeki sorumlularla irtibatta bulundukları ve örgütün kripto haberleşme uygulaması ByLock’u kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce ifade ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin de yakalandığı açıklandı.

Çorum'da DAİŞ operasyonunda 4 zanlı tutuklandı Çorum'da DAİŞ operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

Operasyonlar Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Malatya, Muğla, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde düzenlendi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında FETÖ elebaşının ölümünden sonra da örgüte karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. "Bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok." ifadelerini kullanan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik etti.

Operasyonların devam edeceği bildirilirken, yetkililer kamu düzeni ve güvenliğini tehdit eden tüm yapılara karşı kararlı bir duruş sergileneceğini belirtti. Yakalanan şüpheliler hakkında adli süreçlerin başlatıldığı bildirildi.

Editör: Hasan Yağmur