19 Ocak 2022 tarihinde yoğun kar yağışı sonrası Malatya’da birçok işletmenin, galericiler sitesinin ve bazı halı sahaların çatılarında çökmeler meydana gelmişti.Çatısı çöken Eren Ticaret’in tadilat çalışmalarını yerinde görmek üzere ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, firma sahibi Celil Eren ile görüşerek bilgiler aldı.

“HER KONUDA ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Malatya TSO üyesi olan Eren Ticaret’e afet kapsamında şuana kadar herhangi bir destek olunmadığını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Kar yağışı sonrası şehrimizde ciddi anlamda çatı çökmeleri meydana gelmiş, birçok üyemiz mağduriyet yaşamıştı. Gıda toptancılığı yapan üyemiz Celil Eren’in iş yerinin çatısı çökmüş, 3 araç ve yaklaşık 5 milyon liralık ürünü enkaz altında kalmıştı. O gün üyemizi ziyaret ederek gerekli yerlere bilgi ve müracaat konusunda kendisine ön ayak olmuştuk. Yapılan müracaatlar sonrasında tespitler yapıldı ama şuana kadar herhangi bir destek sağlanmadı. Aynı sıkıntıyı yaşayan birçok üye firmamız var. Doğal bir afet ile meydana gelen olumsuzluk sonrası devletimizin işletmelerin yanında olmasını umut ediyoruz. Bir an önce ilgili kurum ve kuruluşların destek vermesini talep ediyoruz. Firmamız şuan kendi imkânları ile tadilata başladı. Bu süreçte desteğe ihtiyacı var. Malatya TSO olarak bu konunun takipçisi olacağız. Şuana kadar her hangi bir desteğin verilmemiş olması üyelerimiz adına bizleri de üzüyor. Biz üyelerimizle varız ve üyelerimizin her konuda yanındayız” dedi.

“KİMSE GELİP SORMADI BİLE”

Kendi imkânları ile işletmesini ayağa kaldırmaya çalıştığını belirten Celil Eren, “Oğuzhan Başkanımız çatı çökmesinin olduğu gün de bugün de bizleri ziyaret etti. Desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Tüm ilgili yerlere müracaatımızı yaptık ama şuana kadar herhangi bir katkı göremedik. Kimse gelip sormadı bile. Kendi gücümüzle ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Tadilatla uğraşırken diğer işlerimizi de aksatıyoruz. Biran önce destek olunmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.Ziyarette, Malatya TSO Meclis Divan Üyeleri Ayhan Altunok ile Mustafa Eroğlu, Meclis Üyeleri Osman Yıldırım ile Erol Ergül de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi