Bulaşık makinenizle iyi ve kaliteli yıkama gerçekleştirebilmeniz için her zaman kullanım kriterlerine uygun şekilde hareket etmelisiniz. Bulaşık makinenizin kullanımında yaşadığınız olağandışı durumlar ve sorunlar konusunda daha hassas bir yaklaşım sergilemelisiniz. Bu sayede her zaman verimli ve aynı zamanda da uzun ömürlü bir bulaşık makinesi kullanımı gerçekleştirebilirsiniz. Bulaşık makinenizin kullanımında su boşaltmama sorunu yaygın olarak görülen arızalar arasında yer alır. Kavacık Arçelik Servisi merkezimizde bulaşık makinesinin programının sonunda boşaltması gereken suyu boşaltamamasına yönelik hızlı ve kaliteli çözümler sağlanır.

Bulaşık Makinesinin Su Boşaltamamasının Nedenleri Nelerdir?

Her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren ve önemli bir yer edinen bulaşık makinelerinin kullanımında su boşaltmama sorunu yaşıyorsanız, çözümü mümkündür. Bulaşık makinenizin programın sonunda içerisindeki suyu boşaltamaması sorununun oluşmasında birden fazla ihtimalden bahsedilebilir. Bulaşık makinesinin suyu boşaltmaması, makine kapağının da açılamamasına neden olur. Genel kullanımı etkileyen bu soruna istinaden Bulgurlu Arçelik Servisi merkezimiz aracılığıyla destek almalısınız.

Bulaşık makinelerinin su boşaltmama sorunu genel olarak;

  • Su tahliye filtresinin tıkanması,
  • Su tahliye pompasının arızalanması,
  • Program aygıtı arızası,
  • Su tahliye bağlantılarının hatalı yapılmış olması,

Şeklinde ihtimaller oluşturur. Bu tip durumlarda kontrollerin uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Bulaşık Makinesi Su Boşaltmama Sorununun Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Bulaşık makinenizin program sonucunda normal şekilde boşaltması gereken suyu boşaltmaması sorunun çözümü basittir. Ancak çözüm için profesyonel Acıbadem Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından müdahale edilmesini gerektirir.

 Bulaşık makinenizin ilk kurulumundan itibaren su boşaltmada sorun yaşaması söz konusu ise su tahliye bağlantılarının hatalı yapılmış olması mümkündür. Böyle bir durumda su tahliye bağlantılarının sistem yapısına uygun olarak düzenlenmesi ile çözüm sağlanır.

Bulaşık makinenizde su boşaltmama sorunu sonradan görmeye başladıysanız teknik bileşenlerinden birisinde arıza veya sorun mevcut olduğu anlaşılır. Buna göre su tahliye pompası arızalandığından, suyu tahliye edemeyebilir. Bu durumda arızalı olan su tahliye pompasının yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Değişim işlemleri servisimiz tarafından yalnızca orijinal Arçelik yedek parçaları ile gerçekleştirilir.

Makinede su boşaltmama sorununun su tahliye filtresinin tıkanmış olması nedeniyle de oluşması söz konusudur. Bu durumda su tahliye filtresi yerinden çıkartılarak, yabancı cisimlerle tıkanıp, tıkanmadığı kontrol edilir. Eğer tıkanmış ise özel ekipmanlarla tıkanıklık giderilerek, makinenizde sorunsuz su boşaltımı sağlanır.

Editör: Haber Merkezi