ENVER KİRAZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
KİRAZ’A YOĞUN DESTEK
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz bugün düzenlediği basın toplantısıyla parti il başkanlığından ayrılarak milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Yüzlerce kişinin katıldığı açıklamada duygusal anlar da yaşandı. Parti toplantı salonu ve dışarıda bir araya gelen yüzlerce kişi Kiraz’a aday adaylığı açıklamasında destek verdi.
Kiraz il gençlik kolları üyesi olarak 24 yıl önce partiye adım attığını, çeşitli kademelerde görev yaptığını, son 11 yıldır il başkanı olarak çalıştığını belirterek 2023 yılında yapılacak milletvekilliği seçiminde aday adayı olduğunu belirtti.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın açıklaması şu şekilde:
Öncelikle, bu toplantıyla ilgili bilgi verdiğim, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın selamlarınız sizlere iletiyorum.
Hemşerisi olmakla her zaman onur duyduğumuz, Türkiye’nin askeri ve siyasi önderlerinden 2. Cumhurbaşkanımız ve partimizin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün yarın 49. Ölüm yıldönümü. Kendisini minnetle ve saygıyla anıyorum.
Yanımda eşim ve oğlum var. 11 yıllık il başkanlığı dönemimde en çok onları ihmal ettiğimi düşünüyorum. Anlayışları için öncelikle onlara teşekkür ediyorum.
Bir partili ağabeyim; “oğlun Ata’dan daha çok bu partiye emeğin var” diyor. Dile kolay 24 yıl oldu bu partinin gençlik kolları kapısından içeri adım attığım günden itibaren, gençlik kolları başkanlığı, gençlik kolları MYK üyeliği, birkaç dönem il yöneticiliği, birkaç dönem kurultay delegeliği, son 11 yılda da il başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi ilk gün başladığım heyecanla, gururla sürdürdüm.
Siyasete başladığımda henüz evlenmemiştim, oğlum Ata bugün üniversite birinci sınıfta. Yine ilk il başkanı olduğumda oğlum Ata ilkokul birinci sınıftaydı bugün üniversite birinci sınıfta. Bu kıyas şunun için; bütün gençliğimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve dolaylı olarak Malatya’nın sorunlarının çözümüne verdim.
Bir köylü çocuğu olarak dünyaya geldiğim ve büyüdüğüm bütün evlerde aynı partimde olduğu gibi Türk bayrağı ve Atatürk resmi başköşededir. Yani Cumhuriyetin değerleri Atatürk’ün çizdiği yol bizim vazgeçilmezimizdir.
Çok küçük yaşlarda babamın muhtarlığıyla birlikte bir muhtar çocuğu olarak kapımızı 24 saat kim çalarsa kimliğine bakmadan onun sorunuyla ilgilenmeyi öğrendik.
Ortaokul yıllarımdan itibaren okuldan kalan boş zamanlarımda kendi işyerimizde esnaf olarak yetiştim. Esnaflık kültürünü edindim. Esnaflıkta da siyasette de çekirdekten yetişmeyim.
28 Şubat’ın ardından başladığım üniversite hayatımda başörtüsü, kılık kıyafet vb. noktalarda hep özgürlüklerden yana tavır koydum.
2004’te gençlik kolları başkanıyken 1980 darbesini eleştirmem dolayısıyla bir yerel televizyona kapatma cezası verildi. Ve benimde ifadem alındı. Her şartta, her durumda darbelerin karşısında demokrasinin yanında yer aldım.
11 yıl önce ilk il başkanı olduğum dönemde “siyaseti bir şey olmak için yapmıyorum, Genel Başkanımızın bugünkü helalleşme yolculuğuna da uygun olarak ülkemizde çok acılar yaşandı. Bu ülkenin başbakanı asıldı, üç fidanı ve yaşı büyütülen Erdal Eren darağacına gönderildi. Darbelerle, muhtıralarla, demokrasimiz yara aldı, binlerce kişi mağdur edildi.
Sivas’ı da Başbağlar’ı da yaşadık. Yani toplumun tamamı neredeyse farklı farklı zamanlarda mağduriyetler yaşadı. Bu yüzden yaralarımızı sarmak, çocuklarımıza huzurla yaşayacakları bir ülke bırakmak için siyaset yapıyorum” demiştim. Bugün de yarın da aynı anlayışla yoluma devam edeceğim.
İlimizde teröre karşı yapılan mitinglere katılıp teröre lanet yağdırdık. 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlarda olduk ve halkı kışkırtıcı eylemlerin karşısında durarak sağduyunun hakim kılınmasını sağladık. Sonrasında oluşan mağduriyetlerde tıpkı Ergenekon, Balyoz sürecinde olduğun gibi mağdurların yanında olduk.
Malatya’nın bütün sorunlarını dile getirdik, çözümlerine katkılar sunduk. Malatyalı dostlarımızın acılarını da sevinçlerini de paylaştık. Sorunları biliyoruz, çözüm yollarını da biliyoruz.
11 yıllık il başkanlığım sürecinde üzüntü duyduğum birçok kaybımız oldu. Milletvekillerimizden Malatya’nın abisi, babası, birlikte siyaset yaptığım, kendisinden çok şey öğrendiğim Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve milletvekillerimiz Ayhan Fırat, Mehmet Delikaya’yı kaybettik.
Partimizin değerli il başkanları ikisiyle de birlikte siyaset yaptığım değerli ağabeylerim Hüseyin Baştürk, Niyazi Ergin Gökçe’yi,
Merkez İlçe Başkanlarımızdan Erdoğan Gökbulut ve Rıfat Yavaşoğlu’nu, Arguvan İlçe Başkanımız Abbas Taştan’ı kaybettik.
Belediye Başkanlarımızdan Hüseyin Taştan ve Muzaffer Güven’i,
Belediye Meclis üyelerimiz İsmail Güler, Müslüm Adıgüzelman, Murat Yıldız ve Hüseyin Akşahin’i,
Disiplin Kurulu Başkanımız Bilal Avşar’ı kaybettik.
Ömrüm boyunca en büyük acıyı yaşadığım, bundan sonra da yüreğimdeki acıları asla dinmeyecek olan gençlik kollarından yol arkadaşlarım;
Gözde Aslan, Mehmet Ali Kılıç, Eren Akın, Mehmet Hayta, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Umut Tan, Canberk Bakış, Feyzullah Fırat ve onlarla birlikte 10 Ekim Gar katliamında değerli dostlarımız Sezen Vurmaz, Kasım Otur, Seyhan Yaylagül, Ata Önder Atabay’ı kaybettik.
İsmini sayamadığım daha birçok yol arkadaşımızı, dostumuzu, parti mensubumuzu kaybettik. Kaybettiğimiz tüm değerlerimizi rahmetle, saygıyla bir kez daha anıyorum.
Kazanımlarımız da var, bu süre içerisinde çok sayıda yeni yol arkadaşımız oldu.
İl Başkanlığımıza parti aracı, Akçadağ, Doğanşehir, Yazıhan, Hekimhan İlçe Başkanlıklarımıza yeni hizmet binası ve Yeşilyurt, Battalgazi ilçelerimizin de kullandığı Türkiye’ye örnek olabilecek il binamızı partimize kazandırdık. Tüm bu binaların asıl mimarı ve partimize kazandıran isim Milletvekilimiz Veli Ağbaba’dır. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz.
Tüm bu süreçlerde birlikte yol yürüdüğümüz başta; Genel Başkanımız, liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez parti yöneticilerimize,
24 yıllık yol arkadaşım, uzun yıllardır uyum içerisinde çalışma yaptığımız, yaptığı işlerle her zaman onur ve gurur kaynağımız olan değerli dostum, sırdaşım, arkadaşım, Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya,
Partimize ağabeylik yapmayı sürdüren önceki dönem il başkanlarımız Necati Büker, Hacı Demirhan ve Celal Berktaş’a,
Kendi ilçelerinde yaptıkları çok başarılı çalışmaların yanı sıra örgütümüze de çok güçlü destekleri olan Hekimhan, Arguvan ve Arapgir belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, daha önce görev yapmış bütün belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize,
Zor şartlarda özveriyle görev yapan 13 ilçe başkanımıza, yönetimlerine, daha önce görev yapmış ilçe başkanlarımıza, kurultay delegelerimize, disiplin kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımızın yöneticilerine, bu görevleri geçmiş dönemlerde yapmış bütün arkadaşlarımıza,
11 yıllık il başkanlığı dönemimde 5 ayrı yönetimde birlikte çalıştığım birbirinden değerli il yöneticisi arkadaşlarıma,
Bize de yakın çalışma arkadaşlığı yapan Veli Ağbaba’nın ekibine, partimizin sekreteri ve çalışanlarına,
Destekleriyle tüm bu görevleri yapmamızı sağlayan partimizin her delege ve üyesine, genel ve yerel seçimlerde aday olarak partimize destek sunan arkadaşlarımıza,
En önemlisi de partide hiçbir görevi olmadan partimizin her etkinliğinde en önde bayrağı dalgalandıran, seçimlerde sandıklarımıza sahip çıkan, partinin gerçek sahibi dostlarımıza yürekten teşekkürlerimi ve minnet duygularımı sunuyorum. İyi ki varsınız.
Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmelerin ardından haftalardır örgütümüzün tüm kademeleriyle yaptığımız görüşmelerde adımın emeğin temsilcisi, partime adadığım gençliğim ve gösterdiğim çabalarla anılıyor olması benim için büyük bir mutluluk ve onurdur.
Ayrıca muhtarlarımız, STK, sendika ve oda temsilcileri, kanaat önderlerimizle yaptığımız görüşmelerde ayrım yapmadan herkesin derdiyle dertlendiğimiz, Malatya’nın birliği ve beraberliği noktasında çaba sarf ettiğimiz yönünde oluşan kanaat de benim için bir onur kaynağı olmuştur. Buradan hem il başkanlığı dönemimde Malatya’mız için birlikte uyum içerisinde çalıştığımız, hem de bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm muhtarlarımıza ve Malatya’nın seçilmiş temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün milletvekili aday adayı olmak amacıyla uzun süredir yaptığım il başkanlığı görevini sonlandırıp sizlerin desteğiyle yeni bir sürece adım atıyor, yeni bir yola çıkıyoruz.
Bu yola bir başıma, bir garip Enver olarak çıkmıyorum.
Ben bu yola yıllardır birlikte mücadele verdiğim yol arkadaşlarımla, çok sevdiğim ailemle, yıllardır Malatya için birlikte çalıştığımız muhtarlarımızla, STK, sendika ve oda temsilcilerimizle, kanaat önderlerimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla, erkeklerimizle, işçilerimizle, köylülerimizle, emekçilerimizle yani bütün Malatya sevdalılarıyla, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Malatyalıların yüreğiyle çıkıyorum.
Arkamda her birinizin desteğini, samimiyetle hissettiğim için bu yola çıkıyorum. Sağ olun, var olun.
Kendimi, emeğimi vicdanlarınıza teslim ediyorum.

Editör: Haber Merkezi