Fransa Heyetinden Başkan Gürkan'a Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak, bir süre sohbet etti.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetinin ziyaretinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Fransız heyetini Malatya’da ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 6 Şubat tarihinde vuku bulan Kahramanmaraş merkezli iki deprem, 11 ilde olduğu gibi şehrimizde de büyük zayiatlar vermiştir. Şehrimizin yüzde 50’ye yakın kısmı ağır hasarlı ve yıkılan binalardan oluşuyor. Yani asrın felaketi, kıyametin provası gibi bir deprem yaşadık. Dünya insanlığını etkileyen büyük bir felaketti. Özellikle deprem sürecinde bütün insanlığın birlik, beraberlik içerisinde depremzedelerin yaralarını sarma noktasında büyük bir gayret gösterdiler. Dünyanın değişik ülkelerinde gerek arama-kurtarma çalışmalarına katılma, gerek barınma-gıda gibi ihtiyaçların giderilmesi noktasında insanlık seferber oldu. Bu anlamda yardımda bulunan bütün ülkelerimize, ülke vatandaşlarımıza, sonsuz şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Sizler de imkânlarınız ölçüsünde yaralarımızı ne şekilde saracağınız konusunda bir çalıştay gerçekleştireceksiniz. Ben inanıyorum ki sizler de bizlerin belirlemiş olduğu ihtiyaçlar hiyerarşisi içinde istek ve taleplerimizi yerine getirme noktasında gayret göstereceksiniz.

‘MALATYA DÜNYA İNSANLIĞININ ORTAK ŞEHRİDİR’

Şehrimizi tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı şehir’ diye tarif ediyoruz. Biz bu tarifi yaparken aynı zamanda Birleşmiş Milletler UNESCO tarafından bu tarif 26 Temmuz 2021 yılında tescil edildi. Niye insanlık medeniyetinin başladığı yer diye soracak olursanız, burası ilk devlet hayatının, ilk yerleşik bürokrasinin, ilk muhasebe kayıtlarının, ilk gümrükleme işlemlerinin ve taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin araç-gereç-silah olarak kullanılma sürecinin başladığı ilk merkezdir. Dolayısıyla şehrimiz sadece kendisine ait bir şehir değil dünya insanlığının ortak şehridir. Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldırmak bizim sorumluluğumuz içerisindedir” dedi.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Sayın Belediye Başkanım kendim ve heyetim adına bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bunun dışında bir baş sağlığı dileğinde bulunmak istiyorum. Depremde birçok aile maalesef ki vefat etti. Bizim hedefimiz hep birlikte ihya olabileceği şekilde sizin gelişiminize eşlik etmek. Bizlere UNESCO’dan bahsettiniz. Buradan da görmekteyiz ki Malatya’nın, zor günlerinden önce çok daha refah içerisinde olduğu günleri varmış. Umuyorum ki hep birlikte yine bu refah günlere geri döneriz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetle birlikte bir toplantı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi