İSTANBUL (İGFA) -  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve İKMİB’in YouTube kanalından canlı yayınlanan “Kimya Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin ödül töreni, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu, İMMİB Genel Sekreteri Dr. S. Armağan Vurdu, Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Üyeleri ile proje başvuru sahipleri, akademisyenler ve sanayicilerin katılımıyla 27 Kasım 2021 tarihinde dijital olarak gerçekleştirildi.

10. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreni’ne konuşan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kimya sektörünün 2021 senesini yaklaşık 24 milyar dolarlık ihracatı geçerek yeni bir rekora imza atacaklarını dile getirdi. Pelister, “Sektörümüzü daha üst noktalara ulaştırmak ve ekonomimize daha fazla kalıcı faydalar sağlamak için uzun vadeli çalışmalar ile var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz 2030 yılında 40 milyar dolarlık kimya sektörü ihracat tutarını yakalamak. Kimya sektörümüzün hedeflenen ihracata ulaşabilmesi ise katma değeri yüksek, yenilikçi ve rekabetçi üretim yapabilmesine bağlı” diye konuştu.

Kimya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ise hedeflerinin inovatif, Ar-Ge yönü güçlü, uygulanabilir ürünleri geliştirmek olduğunu belirterek, \"Merkez Bankası’nın döviz rezervleri çoğaldığı zaman faizler düşecek yatırım, üretim ve istihdam artacak. Ülkemizin Ar-Ge’ye, inovasyona ihtiyacı var. Kısır döngüden kurtulmanın yolu Ar-Ge yapmak, tasarım ve inovasyon yapmak” dedi.

Ödül töreninde, altı kategoride nakdi ödül almaya hak kazanan projelerin yanı sıra, başarı hikayeleri kategorisinde üç projeye teşekkür plaketi verildi.

Editör: Haber Merkezi