“Malatya’yı birçok alanda alt lige düşürdüler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’nın değerlerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, şu anki yerel yönetimler ve mevcut iktidarın kenti birçok alanda bir alt lige düşürdüğünü söyledi.

İl Başkanı Kiraz, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malaya Şubesini ziyaret etti.Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malaya Şube Başkanı Yaşar Tastepe, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, merkezi İstanbul’da olan MASTÖB’ün Malatya sivil toplum örgütlerini kendi bünyesinde birleştiren önemli bir kuruluş olduğunu ifade etti.MASTÖB’ün Malatya’nın değerlerine ve yapısına sahip çıkma noktasında önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Kiraz, “Malatya’mızın önemli değerleri var. Malatya’mızın hem siyasette hem sanat camiasında hem bürokraside hem de farklı sektörlerde önemli değerleri bulunuyor. Türkiye’nin yapısına yön veren birçok Malatyalı var. Malatyalılar olarak hepimizin bu değerlere sahip çıkmamız lazım. Değerlerimizi her zaman en üst seviyede yaşatmamız lazım” diye konuştu.İl Başkanı Kiraz, Malatya’nın en önemli değerlerinden olan Yeni Malatyaspor’un herkesin ortak değeri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yeni Malatyaspor maalesef ligin bitimine 6 hafta kala küme düştü. Tabii bu hepimizi çok üzdü. Bu durumdan dolayı mutsuz olduk çünkü böyle önemli bir değerimizin küme düşmesi üzüntü verici bir durum. Bunun sorumlusu; şu an bizi hem yerelde hem de milletvekili anlamında yöneten yapılar olduğu gibi kulübü her zaman siyasi malzeme yapanlardır. Bu çabalar Yeni Malatyaspor’u bu hale getirdi. Yeni Malatyaspor’un siyaset üstü tutulması gerektiğini her zaman söyledik.”İl Milli Eğitimi Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına da değinen Kiraz, “Battal Kanbay bir Malatyalıydı, Malatyalıların hemşerisiydi. Bir Malatya’nın Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapması bizim için onur verici bir durumdu. Ama şimdi tekrar dışarıdan birisini müdür olarak getirdiler. Battal Kanbay’da Malatya’nın bir değeri. Bir liyakat söz konusu olması gerekiyor ama son dönemlerde bu işlemiyor. Yandaş ya da biat anlayışıyla bu işler yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüzde Malatya’da bütün kesimlerle diyalog kurabilen, konuşabilen, ilişkileri güçlü olan bir isimdi. Aynı zamanda depremde hasar alan okulların yıkılıp, yeniden yapılması için büyük emekler sarf etti. Malatya için önemli bir kayıp oldu. Malatya bu kayıpları hak etmiyor, bu değerlendirmelerin daha doğru yapılması lazım” değerlendirmesinde bulundu.Kiraz, yapılan iyi işleri de gördüklerini ifade ederek, “İyi işleri her zaman takdir ediyoruz ama yapılan kötü işleri de söylememiz lazım. Yeni Malatyaspor’un küme düşmesi, Battal Kanbay’ın görevden alınması gibi Malatya’yı birçok alanda alt lige iten durumları da gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi