Patent yenileme işlemi, buluşlarını koruyan patenler için her sene zorunlu bir süreçtir. Korunma süreci açısından bakacak olursak 20 senede bir patent yenileme, faydalı model için ise her sene yenileme yapılması gerekir. Sistem patent şirketi koruma işlemlerinizin devam etmesi açısından sizlere bu noktada yardımcı olur.

Patent yenileme için belli bir zaman diliminde müracaat yapılması gerekir. Patent koruma süresi tamamlanmadan 7 ay öncesinde yapılmalıdır. Cezanın ödenmesi şartı ile, tamamlandıktan sonra 6 aylık süreç içinde de yapılması söz konusudur.

Patent yenileme süreci

Sürecin takibini başvuru sahibi yapmalıdır. Sistem Patent şirketi, yenileme işlemlerinde takibi sürdürerek sizleri bir sorundan kurtarmaktadır.  Daha önce edinilen tecrübelerden yola çıkarak birçok patent sahibi ilk senelerde bu süreci kendileri yönetse de daha sonrasında gözden kaçan noktalar olabilir. Bu nedenle profesyonel destek almak oldukça önemlidir.

Süresi yenilenmeyen ya da yönetime uygun yenileme işlemi olmayan patent tescili koruması sona erer. Yenileme yapılmadığı için buluş ya da icat artı kamu malı hükmüne girer. Sistem patent şirketi belli bir ücret karşılığında ve talebiniz doğrultusunda tüm bu süreci çok basit bir şekilde yönetmeye devam etmektedir. Patent ile alakalı bilgi almak ve süreci öğrenmek adına siz de kurumun resmî sitesine erişim kurarak merak ettiğiniz sorular için net yanıt alma şansına sahip olabilirsiniz. Detaylar hakkında bilgi almak için: sistempatent.com.tr bağlantısını takip edin.

Editör: Haber Merkezi