Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Ramazan Ayı’nın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 13 Şubat 2025 Perşembe günü idrak edilecek olan bu mübarek geceyi karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Geçit, Berat Kandili’nin, Cenab-ı Allah’ın affına sığınan kullarına kurtuluş beratı verdiği özel bir gece olduğunu vurguladı.
Berat Kandili’nin Malatya’ya, Türkiye’ye ve tüm insanlığa esenlik ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Başkan Geçit, şu ifadeleri kullandı:
“Berat gecesi, af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Bu gece, Cenab-ı Allah’ın affına sığınarak bağışlanma dilemek için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, kırılan kalpleri onarmak için de önemli bir vesiledir. Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat gecesi gibi mübarek gecelerin tüm faziletlerinden nasiplenerek; devletimizin ve milletimizin gayretleriyle huzurlu, sağlıklı ve mutlu günlere yeniden kavuşacağımıza yürekten inanıyorum.”
Başkan Geçit, Berat Kandili’nin, Allah’a ibadet ve dua ile yaklaşma, aileye, çocuklara ve tüm insanlığa karşı sorumlulukları hatırlama fırsatı sunduğunu belirtti.
Başkan Geçit mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bu mübarek geceyi, yeni bir ümit ve kararlılıkla geleceğimizi şekillendirmek için fırsata çevirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin ülkemizin birlik ve beraberliğinin pekişmesine, kardeşlik duygularımızın artmasına vesile olmasını diliyorum.”