Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan, Malatya’daki esnaf, sanayici ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek şehrin bugünü ve geleceği üzerine kapsamlı bir istişare toplantısı düzenledi. Yeşilyurt Belediyesi Gündüzbey Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, şehrin doğru ve planlı gelişimi için yapılması gerekenler ele alındı.

Müslüman olmak kolaydır, Müslüman kalmak zordur
Müslüman olmak kolaydır, Müslüman kalmak zordur
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, Malatya’nın geleceğini şekillendiren yatırımlar, projeler ve toplumun dayanışma ruhunu güçlendirecek adımlar değerlendirildi. Ayrıca, 24 Ocak 2025 Cuma günü Malatya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek AK Parti Malatya İl Başkanlığı 8. Olağan Kongresi için yapılacak karşılama ve ağırlama programları da görüşüldü.

Malatya’nın Geleceği İçin Birlik Mesajı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın 6 Şubat 2023 depreminden sonra toparlanma sürecinde olduğunu belirterek, bu süreçte birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Başkan Geçit, “Şehrimizin modern şehircilik ilkeleriyle yeniden inşası ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla büyük adımlar atıldı. Hep birlikte el ele vererek, Malatya’yı daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız. Sen ben yok, biz varız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, şehrin gelişiminde ortak akıl ve istişarenin önemine vurgu yaptı. Başkan Er, “Malatya şantiye alanına döndü. Konutlarımız ve işyerlerimiz hızla yükseliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızdan aldığımız desteklerle geleceğe umutla bakıyoruz. Bu süreçte dayanışma içerisinde olmak, şehrimizin güçlü değerlerini koruyarak çalışmak önceliğimiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanına Destek Mesajı
AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’ya büyük destekler verdiğini belirterek, tüm Malatyalıların kongrede coşkulu bir şekilde Cumhurbaşkanını karşılamaya davet edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde deprem yaralarının sarılması için önemli adımlar atıldı. Hep birlikte Malatya’nın geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda katılımcılar, şehrin temel sorunları ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Katılımcılar, Malatya’nın gelişim sürecinde atılacak her adımın birlik ve dayanışmayla daha etkili olacağını vurguladı.

Bu toplantı, Malatya’nın geleceğine dair projelere ışık tutarken, toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi