Malatya Valisi Seddar Yavuz, 15 Haziran 2025 Pazar günü il genelinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz, öğrencilere başarılar dilerken, sınavın huzurlu bir ortamda yapılması için vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu.

Vali Yavuz, mesajında öğrencilere seslenerek, aylar süren disiplinli çalışmalarının karşılığını alacaklarına inandığını belirtti. "Her birinizin içinde büyük bir potansiyel, hayallere ulaşacak güç ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak irade var. Yeter ki kendinize inanın, yolunuza kararlılıkla devam edin" ifadelerini kullandı.

Sınavın huzur içinde geçmesi için tüm Malatyalılardan destek beklediğini vurgulayan Vali Yavuz'un Sessizlik Çağrısı, mesajın en önemli noktalarından birini oluşturdu. Yavuz, vatandaşlardan özellikle sınav saatlerinde korna kullanmamaları, yüksek sesli etkinliklerden kaçınmaları ve inşaat çalışmalarına ara vermeleri konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

MASKİ'den İçme Suyu Uyarısı, Bahçe Sulamak Yasak
MASKİ'den İçme Suyu Uyarısı, Bahçe Sulamak Yasak
İçeriği Görüntüle

Vali Yavuz, bu zorlu hazırlık sürecinde emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere destek olan ailelere de teşekkürlerini iletti. Mesajını, "Gönlünüz rahat, yolunuz açık olsun. Hepinize yürekten başarılar diliyorum" sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Bülten