Yorgun ve düşmüş yüz biçimini çok daha dinamik ve genç bir hale getirebilmek amacıyla son dönemlerde kaş kaldırma sıklıkla başvurulan estetik bir işlemdir. Etkileyici ve doğal bir görünümü elde etmek isteyenler için çeşitli kaş düzeltme yöntemleri tamamen kişiye özel bir şekilde uygulanmaktadır.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Kaşlar büyünün etkisi ile beraber, stres ve genetik faktörlerle düşme gibi problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Kaş sarkması yüzü daha yaşlı gösterdiği için kaş kaldırma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem sarkmayı ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda göz çevresini belirginleştirerek daha genç bir ifadeyi ön plana çıkarmaktadır.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaş kaldırma işlemi hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemler ile yapılabilmektedir. Botoks, ip uygulamaları ya da ultrason ile yapılan işlemler cerrahi olmayan kaş kaldırma işlemler arasında yer almaktadır. Bu işlemler kısa bir süre içerisinde sonuç vermektedir. Endoskopik kaldırma, dokuların çıkarılması ya da fazla derinin çıkarılması cerrahi yöntemler içerisinde yer almaktadır. Çok daha uzun süreli sonuçları sağlamaktadır.
Jawline (Çene) Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Çene hattı dolgusu genel anlamdan hattını belirginleştirebilmek için ve yüz hatlarına çok daha keskin bir görünümü kavuşturabilmek için tercih edilen bir işlemdir. Belirgin yüz hattına sahip olmak isteyen kişiler çene (jawline) dolgusu yöntemine başvurabilmektedir. Bu anlamda son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir.
Çene dolgusu için tamamen kişiye özel olabilecek dolgu malzemesi hazırlanır. İnce iğneler ile beraber çene dolgusu çene hattına yerleştirilmektedir. İşlem genel anlamda 15 dakika ila 30 dakika arasında sürer. Daha sonra kişiler hemen kendi günlük hayatlarında dönebilmektedir.
Jawline Dolgusu Nedir, İçeriğinde Ne Vardır?
Çene dolgusu genel anlamda içerisinde hidroksiaoatit ya da hyaluronik asit temelli maddelerden oluşmaktadır. Bu maddeler ile yapılan jawline dolgusu ciltle uyumlu olduğu için kullanılabilmektedir. Dolgu çene hattını belirginleştirmektedir. Bununla beraber cildi hem nemlendirir hem de cildin elastikiyetini artırmaktadır. Yüz hattını çok daha keskin bir hale getirebilmek için tercih edilmektedir. Yuvarlak yüzlü kişiler yaptırmaktadır.
Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?
Eksozomlar cilt arasındaki bağlantıyı sağlayan mikroskobik yapılardır. Cildin yenilenmesinde tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Pek çok kişi tarafından tercih edilen eksozom tedavisi cilt gençleştirme, cilt bariyerini güçlendirme ve saç dökülmesine önleme gibi çok çeşitli faydalar ile tercih edilmektedir. İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltmaktadır. Ciltte kolejeni ve elastin üretimini artırmaktadır. Cildin genel dokusuyla beraber parlaklığını büyük bir oranda artırmaktadır.
Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?
Eksozom tedavisi mikro iğneleme ya da genişletme yöntemi ile cilde uygulamaktadır. Cilt üzerinde uygulanan eksozom tedavisi için eksozom içeriği direkt olarak uygulanması ile beraber yenilenme süreci başlatılmaktadır. İşlem genel anlamda 30 dakika ila 60 dakika sürmektedir. Bu sebeple pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hızlı bir şekilde gerçekleştirilen bu işlem aynı zamanda oldukça ağrısız bir işlemdir. Cildini yenilemek isteyen kişiler için ağrısız bir yöntem olması adına da pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Eksozom Kök Hücre Kaynakları Nelerdir?
Eksozomlar genel olarak kök hücre şeklinde elde edilmektedir. Bu kaynaklar esnasında kişilerin hücreleri uygulanmaktadır. İnsan fibroblastları, Mezenkimal kök alma gibi kaynaklar eksozom tedavisi için tercih edilmektedir. Ciltteki yenilenme sürecinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu işlemleri gerçekleştirmek ile beraber oldukça doğal bir iyileşmeyi de beraberinde sağlamaktadır.